Live Coaching

Cursul ONE ON ONE se adreseaza atat medicilor care sunt la inceput de drum in endodontie cat si celor cu mai multa experienta in acest domeniu.

Informatiile si tehnicile de tratament sunt astfel organizate incat sa fie usor de inteles pentru fiecare practician, asadar vei asista la demonstratii practice realizate cu ajutorul microscopului operator:

5 PACHETE DE CURS DIN CARE POTI ALEGE!

ÎN ACELAȘI TIMP POȚI ALEGE PARȚIAL  ANUMITE SUBIECTE DINTR-UN PACHET CARE TE INTERESEAZĂ

1. CURS ERGONOMIE:

Vei invata in primul rand principiile lucrului la 4 maini cu ajutorul microscopului operator si modalitatile de organizare ergonomica a cabinetului stomatologic.

2. CURS DIAGNOSTIC SI IZOLARE CU DIGA

*

2.1

Discutarea aspectelor legate de diagnostic si prognostic in cazurile endodontice si implicatia acestora pentru rezultatul tratamentelor. Durerea in endodontie si cum o analizam si controlam. Analiza unui caz endodontic din punct de vedere al diagnosticului, prognosticului, dificultatii clinice.

*

2.2

Discutarea si exemplificarea tehnicilor de izolare cu diga, in functie de particularitatile cazului clinic. Alegerea clemei de diga, tehnici de plasare si fixare pe dinte, plasarea foliei de latex si inversarea ei in sulcus in izolarile multiple, ligaturi, etc.

3. CURS ENDODONTIE:

3A. TRATAMENTUL ENDODONTIC PER PRIMAM:

*

3A.1

Tehnici de acces coronar (pros and cons), evaluarea principiilor de baza in alegerea designului cavitatii de acces si realizarea acesteia. Alegerea instrumentarului potrivit pentru realizarea cat mai rapida si eficienta a accesului endodontic.

Identificarea orificiilor canalelor radiculare in functie de dificultatea cazului si anatomia cunoscuta a dintelui..

*

3A.2

Discutarea si exemplificarea tehnicilor de preparare radiculara a spatiului endodontic incepand din treimea coronara pana in cea apicala.  Alegerea aparaturii si instrumentarului portivit pentru realizarea acestor deziderate, cu maxima eficienta clinica si ca timp.

Tehnici de dezinfectie si curatare cu ajutorul irigantilor endodontici. Metode practice de utilizare in siguranta a solutiilor de irigare. Alegerea instrumentarului si modul de utilizare corecta a acestuia.

*

3A.3

Tehnici de obturare a spatiului endodontic creat prin prepararea mecanica in functie de particularitatile clinice ale fiecarui caz. Alegerea aparaturii, instrumentarului si materialelor potrivite. Sigilarea adeziva a cavitatii de acces coronara. Principii de restaurare a dintilor tratati endodontic.

3B. RETRATAMENTUL ENDODONTIC:

*

3B.1

Tehnici de dezasamblare coronara. Cand si cum indepartam pivotii endodontici (turnati sau prefabricati). Modalitati tehnice de indepartare a materialelor de obturatie din canalele radiculare si repermeabilizarea acestora.

*

3B.2

Tehnici minim invazive de indepartare din canalele radiculare a instrumentelor fracturate.

4. CURS MORFOLOGIE MOLARI

Vei invata morfologia dintilor posteriori si modalitati tehnice de refacere a acesteia prin obturatii fizionamice si morfofunctionale din compozit in zona laterala.

CUM VEI LUCRA PRACTIC?

Vei exersa tehnicile discutate, cu aparatura, instrumentarul si materialele pe care ti le vom pune la dispozitie. Vei avea la dispozitie intreg arsenalul necesar realizarii unui tratament/retratament endodontic, iar antrenamentul il vom face sub microscopul operator.

5. CURS CLINIC – OVER THE SHOULDER:

 Vei putea alege sa asisti la realizarea de: tratament/retratament endodontic/restaurator pe pacient,  timp in care vei vedea puse in practica tehnici operatorii diverse.

In urma acestui curs  vei privi cu alti ochi endodontia clinica. Vei avea o baza pe care sa poti construi o experienta frumoasa din punct de vedere endodontic. Vei putea aborda si rezolva corect si predictibil cazuri endodontice, care probabil te puneau in dificultate pana azi.

Vei putea analiza corespunzator dificultatea unui caz endodontic, si vei sti cand si cum sa abordezi un caz dificil sau cand sa ceri ajutorul unui coleg mai experimentat.

Vei putea diagnostica adecvat cazurile endodontice si vei putea lua mai usor deciziile de tratament.

Iti vei imbunatati tehnicile de tratament/retratament in ceea ce priveste: ergonomia, diagnosticul,  izolarea campului operator, accesul coronar si radicular, prepararea si obturarea endodontica si nu in ultimul rand restaurarea structurilor dentare pierdute.

 PREȚURI PACHETE DE CURS:  – 100 EURO/ORĂ –

1. CURS  ERGONOMIE :  ( 0,5 ore ).

2. CURS DIAGNOSTIC ȘI IZOLARE CU DIGĂ :

2.1: Diagnostic: ( 1 oră ).

2.2: Izolare cu digă: ( 1,5 ore ).

3. CURS  ENDODONȚIE : 3A – TRATAMENTUL ENDODONTIC PER PRIMAM:

3A.1 : Accesul coronar și radicular: ( 1 oră ).

3A.2: Prepararea și irigarea endodontică: ( 2 ore ).

3A.3: Obturația endodontică:  ( 2 ore ).

                                                   3B – RETRATAMENTUL ENDODONTIC: 

3B.1 : Îndepartare pivoți și materiale de obturație:  (2 ore ).

3B.2: Îndepartare instrumente fracturate:  ( 2 ore ).

4. CURS MORFOLOGIE MOLARI :  ( 2 ore ).

ÎN CAZUL ÎN CARE CURSANTUL DOREȘTE SĂ PRACTICE TEHNICILE OBSERVATE ÎN DEMONSTRAȚIILE PRACTICE, PREȚUL VA FI DE   100 EURO/ORĂ (minim 1 oră), PREȚ CARE SE ADAUGĂ LA CEL INIȚIAL CARE A FOST STABILIT ÎN FUNCȚIE DE PACHETUL SAU DE SUBIECTELE  DE INTERES ALESE DIN PACHETUL  RESPECTIV.

5. CURS  CLINIC – OVER THE SHOULDER:  -MEDICUL POATE SĂ VINĂ CU UN CAZ CLINIC ȘI SĂ ASISTE LA EFECTUAREA TRATAMENTELOR, IAR PREȚUL CURSULUI ESTE ACHITAREA ONORARIULUI CORESPUNZĂTOR INTERVENȚIEI MEDICALE EFECTUATE  ÎN SERVICIUL NOSTRU.

SAU POȚI ALEGE ORICE COMBINAȚIE DINTRE PACHETELE DESCRISE !

Program: Se stabilește de comun acord cu medicul participant în urma înscrierii, în una din zilele  disponibile, care va fi o zi de Vineri.  Timpul alocat pentru  pachetele de curs poate să varieze intre 1-5 ore în mod standard, în funcție de  alegerea făcută inițial la selectarea subiectelor. În cazul în care se depășesc 5 ore corespunzătoare pachetelor descrise, se va planifica o altă întâlnire pentru demonstrarea acelor subiecte. Orele suplimentare  pentru practicarea tehnicilor de către cursant, se stabilesc de comun acord înainte de a începe cursul și se calculează  în funcție de cât dorește acesta să practice tehnicile demonstrate în funcție de pachetele de curs alese.

Locuri disponibile: 1 LOC