Coaching one on one

Cursul ONE ON ONE se adreseaza atat medicilor care sunt la inceput de drum in endodontie cat si celor cu mai multa experienta in acest domeniu.

MEDICUL ARE POSIBILITATEA DE A VENI LA CURS CU ASISTENTA PERSONALA, PENTRU A SE ANTRENA IN ECHIPA!

Informatiile si tehnicile de tratament sunt astfel organizate incat sa se potriveasca fiecarui practician, asadar urmatoarele subiecte vor fi aprofundate de catre cursanti in functie de pachetul de studiu ales de catre acestia:

5 PACHETE DE CURS DIN CARE POTI ALEGE!

1. CURS ERGONOMIE:

Vei invata in primul rand principiile lucrului la 4 maini cu ajutorul microscopului operator si modalitatile de organizare ergonomica a cabinetului stomatologic. Organizarea campului de lucru, aparatura si instrumentarul, cat mai ergonomic pentru a minimiza timpii morti. Pozitionarea ergonomica a pacientului si personalului medical. Transferul instrumentelor intre medic si asistenta.

Alegerea aparaturii si instrumentarului endodontic astfel incat sa ne eficientizam munca de zi cu zi in endodontie atat din punct de vedere al costurilor cat si al timpului alocat unui tratament.

2. CURS DIAGNOSTIC SI IZOLARE CU DIGA

Discutarea aspectelor legate de diagnostic si prognostic in cazurile endodontice si implicatia acestora pentru rezultatul tratamentelor. Durerea in endodontie si cum o analizam si controlam. Analiza unui caz endodontic din punct de vedere al diagnosticului, prognosticului, dificultatii clinice si tehnice, evaluarea necesitatii tratamentelor auxiliare (chirurgicale, protetice, etc.) in vederea recuperarii morfofunctionale a dintelui. Consimtamantul informat al pacientului.

*

Discutarea si practicarea tehnicilor de izolare cu diga, de la simplu la complex, in functie de particularitatile cazului clinic. Alegerea clemei de diga, tehnici de plasare si fixare pe dinte, plasarea foliei de latex si inversarea ei in sulcus in izolarile multiple, ligaturi, etc.

 

3. CURS ENDODONTIE:

 

3A. TRATAMENTUL ENDODONTIC PER PRIMAM:

 

Discutarea aspectelor legate de anatomia si morfologia coronara si radiculara a dintilor, pentru a ne cunoaste mai bine ”adversarii”.

Analizarea diferitelor tehnici de acces coronar (pros and cons), evaluarea principiilor de baza in alegerea designului cavitatii de acces si realizarea acesteia. Alegerea instrumentarului potrivit pentru realizarea cat mai rapida si eficienta a accesului endodontic.

Modalitati de identificare a orificiilor canalelor radiculare in functie de dificultatea cazului si anatomia cunoscuta a dintelui. Identificarea cazurilor exceptionale de anatomie rara. Deslusirea secretelor ”MB2”.

*

Discutarea si exemplificarea tehnicilor de realizare a accesului radicular, negociere a canalelor radiculare, ”patency and glidepath theory”, preparare radiculara a spatiului endodontic incepand din treimea coronara pana in cea apicala, realizarea stopului apical. Evitarea/minimizarea accidentelor si  iatrogeniilor. Alegerea aparaturii si instrumentarului portivit pentru realizarea acestor deziderate, cu maxima eficienta clinica si ca timp.

*

Analizarea si practicarea diferitelor tehnici de dezinfectie si curatare cu ajutorul irigantilor endodontici. Metode practice de utilizare in siguranta a solutiilor de irigare. Alegerea concentratiei solutiilor in functie de experienta practicianului si particularitatile clinice ale cazului. Modalitati de evitare a accidentelor in timpul irigarii. Alegerea instrumentarului si modul de utilizare corecta a acestuia.

*

Discutarea si practicarea tehnicilor de obturare a spatiului endodontic creat prin prepararea mecanica in functie de particularitatile clinice ale fiecarui caz. Alegerea aparaturii, instrumentarului si materialelor potrivite. Discutarea si exemplificarea modalitatilor de sigilare adeziva a cavitatii de acces coronara. Principii de restaurare a dintilor tratati endodontic. Tehnica cimentarii pivotilor de fibra de sticla si refacerea partii coronare a dintelui.

 

3B. RETRATAMENTUL ENDODONTIC:

 

Discutarea si exemplificarea tehnicilor de retratament endodontic nechirurgical. Vei invata cum si cand sa abordezi un caz de retratament endodontic. Ce inseamna diagnosticul si prognosticul in retratamentul endodontic. Cauzele esecului unui tratament endodontic anterior si cum procedam pentru a le evita sau minimiza pe viitor.

*

Tehnici de dezasamblare coronara. Cand si cum indepartam pivotii endodontici (turnati sau prefabricati). Modalitati tehnice de indepartare a materialelor de obturatie din canalele radiculare si repermeabilizarea acestora.

*

Tehnici minim invazive de indepartare din canalele radiculare a instrumentelor fracturate. Diagnosticarea si evaluarea perforatiilor endodontice d.p.d.v. al dificultatii si prognosticului. Repararea perforatiilor. Tehnici de recuperare endodontica a dintilor rezecati.

 

4. CURS MORFOLOGIE MOLARI

Vei invata morfologia dintilor posteriori si modalitati tehnice de refacere a acesteia prin obturatii fizionamice si morfofunctionale din compozit in zona laterala. Tipuri de matrici, plasarea lor, refacerea contururilor naturale ale dintilor si a punctelor de contact.

 

CUM VEI LUCRA PRACTIC?

Vei exersa tehnicile discutate, cu aparatura, instrumentarul si materialele pe care ti le vom pune la dispozitie. Vei avea la dispozitie intreg arsenalul necesar realizarii unui tratament/retratament endodntic, iar antrenamentul il vom face sub microscopul operator pe dinti extrasi si pe manechin Frasaco, ceea ce va reproduce aproape cu exactitate situatiile clinice.

 

5. CURS CLINIC:

 Vei putea alege sa asisti la realizarea de: tratament/retratament endodontic/restaurator pe pacient, care va pune in practica toate aspectele teoretice care te intereseaza.

SAU

Vei avea posibilitatea de sa lucrezi, pe pacient adus de catre tine sub supraveghere si indrumare, alaturi de asistenta personala.

 

In urma acestui curs  vei privi cu alti ochi endodontia clinica. Vei avea o baza pe care sa poti construi o experienta frumoasa din punct de vedere endodontic. Vei putea aborda si rezolva corect si predictibil cazuri endodontice, care probabil te puneau in dificultate pana azi.

Vei putea analiza corespunzator dificultatea unui caz endodontic, si vei sti cand si cum sa abordezi un caz dificil sau cand sa ceri ajutorul unui coleg mai experimentat.

Vei putea diagnostica adecvat cazurile endodontice si vei putea lua mai usor deciziile de tratament.

Iti vei imbunatati tehnicile de tratament/retratament in ceea ce priveste: ergonomia, diagnosticul,  izolarea campului operator, accesul coronar si radicular, prepararea si obturarea endodontica si nu in ultimul rand restaurarea structurilor dentare pierdute.

P.S.

  • Vei primi o mapa si instrumente de scris pentru notite.
  • Vei avea acces la aparatura, instrumentarul si materialele necesare realizarii tratamentului/retratamentului endodontic, sau restaurator.
  • Vei avea nevoie de costum de clinica, deoarece vom lucra cu irigantii folositi in endodontie si nu dorim sa iti patezi hainele.
  • Confirmarea locului se va face prin plata integrala a pachetului/pachetelor de curs alese, sub forma de depunere numerar sau virament bancar in lei la cursul BNR al zilei platii.

 

 COSTURI PACHETE DE CURS:

1. CURS  ERGONOMIE :  350 EURO.

2. CURS DIAGNOSTIC SI IZOLARE CU DIGA : 400 EURO.

3. CURS  ENDODONTIE : 3A – TRATAMENTUL ENDODONTIC PER PRIMAM:  750 EURO.

                                                   3B – RETRATAMENTUL ENDODONTIC:  750 EURO.

4. CURS MORFOLOGIE MOLARI : 400 EURO.

5. CURS  CLINIC:  450 EURO.

SAU POTI ALEGE ORICE COMBINATIE DINTRE PACHETELE DESCRISE !

Program: Se stabileste de comun acord cu medicul participant in urma inscrierii, in una din zilele  disponibile.  Timpul alocat pentru  pachetele de curs poate sa varieze intre 4-8 ore, in functie de  alegerea facuta.

 

Locuri disponibile: 1 (UNU).  BONUS: Optional, medicul isi poate aduce asistenta cu care lucreaza!