Curs modular: endodonție aplicată

Cursul se adreseaza atat medicilor care sunt la inceput de drum in endodontie cat si celor cu mai multa experienta in acest domeniu.

Informatiile si tehnicile de tratament sunt astfel organizate incat sa se potriveasca fiecarui practician.

 

MODULUL 1

21 SEPTEMBRIE 2019

ANATOMIE & ACCES ENDODONTIC

Vom discuta aspecte legate de anatomia dentara externa si interna, atat coronara cat si radiculara. Vom insista pe anatomia endodontica, in sensul de o intelege mai bine pentru a ne usura luarea deciziilor in timpul terapiei endodontice.

Vom discuta despre diferitele tehnici de acces coronar (pros and cons), evaluarea principiilor de baza in alegerea designului cavitatii de acces si realizarea acesteia. Alegerea instrumentarului potrivit pentru realizarea cat mai rapida si eficienta a accesului endodontic.

 

MODULUL 2

19 OCTOMBRIE 2019

INSTRUMENTARE & IRIGARE ENDODONTICA

Vom discuta tehnici de identificare a canalelor radiculare dupa realizarea accesului coronar si minimizarea accidentelor din timpul acestei manopere. Modalitati de identificare a orificiilor canalelor radiculare in functie de dificultatea cazului si anatomia cunoscuta a dintelui.

Apoi vom aborda discutarea si exemplificarea tehnicilor de realizare a accesului radicular, negociere a canalelor radiculare, ”patency, slidepath and glidepath theory”, prepararea spatiului endodontic incepand din treimea coronara pana in cea apicala, realizarea stopului apical. Evitarea/minimizarea accidentelor si a iatrogeniilor. Alegerea aparaturii si instrumentarului portivit pentru realizarea acestor deziderate, cu maxima eficienta clinica si ca timp.

Vom incheia cu analizarea si practicarea diferitelor tehnici de dezinfectie si curatare cu ajutorul irigantilor endodontici. Metode practice de utilizare in siguranta a solutiilor de irigare. Alegerea concentratiei solutiilor in functie de experienta practicianului si particularitatile clinice ale cazului. Modalitati de evitare a accidentelor in timpul irigarii. Alegerea instrumentarului si modul de utilizare corecta a acestuia.

 

MODULUL 3

23 NOIEMBRIE 2019

STOPUL APICAL & OBTURAREA ENDODONTICA

Vom discuta modalitatile prin care realizam verificarea parametrilor preparatiei endodontice realizata in urma instrumentarii, si realizarea stopului apical cu diferite materiale.

Vom continua cu tehnici de obturare a canalelor in functie de designul preparatiei si realizarea in prealabil a stopului apical, cu realizarea in bune conditii a sigilarii apicale.

 

 

In urma acestui curs vei privi cu alti ochi endodontia clinica. Vei avea o baza pe care sa poti construi o experienta frumoasa din punct de vedere endodontic. Vei putea aborda si rezolva corect si predictibil cazuri endodontice, care probabil te puneau in dificultate pana azi.

Vei putea analiza corespunzator dificultatea unui caz endodontic, si vei sti cand si cum sa abordezi un caz dificil sau cand sa ceri ajutorul unui coleg mai experimentat.

Vei putea diagnostica adecvat cazurile endodontice si vei putea lua mai usor deciziile de tratament.

 

P.S.

Vei primi o mapa si instrumente de scris pentru notite.

Vei avea acces la aparatura, instrumentarul si materialele necesare realizarii tratamentului endodontic.

Vei avea nevoie de costum de clinica, deoarece vom lucra cu irigantii folositi in endodontie si nu dorim sa iti patezi hainele.

 

TAXA CURS PER MODUL :  500 EURO   (3 MODULE = 1500 EURO) – SE ACHITA IN LEI LA CURSUL BNR!

Confirmarea locului se va face prin plata integrala   (500 EURO)  a   FIECARUI modul    sub forma de depunere numerar  sau virament bancar in lei la cursul BNR  al zilei platii, suma ce se poate achita pana in vinerea dinaintea fiecarui curs.

NUMAR LOCURI :  MININ 2 & MAXIM  3 CURSANTI

CONTACT :  DR. RADU  BRATA – 0741344423  sau  prin email: radu.brata@yahoo.com

 

PROGRAM:

9:00 – 18:00 TEORIE, DEMONSTRATII LA MICROSCOP & HANDS-ON

*Pauzele de cafea si pauza de pranz sunt oferite de catre organizatori.

 

 

Date Bancare:

Brata V. Radu Emilian Cabinet Medical Medicina Dentara

Adresa: Cluj-Napoca, str. Primăverii nr. 106

CUI: 29932401

IBAN: RO11BTRL06701202R50563XX

Banca Transilvania, Cluj-Napoca

Plata se face prin virament bancar (internet banking) sau depunere în contul societății la sucursalele băncii. Vă rugăm să specificați la detalii plată: Înscriere curs MODULAR endodonție.