Curs modular: Endodonție & Restaurare Aplicată

Cursul se adresează atât medicilor care sunt la început de drum în endodonție cât și celor cu mai multă experiență în acest domeniu.

Informațiile și tehnicile de tratament sunt astfel organizate încât să se potrivească fiecărui practician.

MODULUL 1

4 & 5 SEPTEMBRIE 2021

DIAGNOSTICUL  & IZOLAREA CU DIGĂ ÎN ENDODONȚIE

Vom discuta aspecte legate de diagnosticul și selecția cazurilor în endodonția clinică, astfel încât să vă poată orienta spre un protocol bine stabilit în ceea ce privește diagnosticarea clinică  a cazurilor endodontice, identificarea și analizarea diagnosticelor diferențiale și înlesnirea luării deciziilor.

Vom discuta despre diferitele tehnici de izolare cu sistemul de digă în vederea realizării tratamentului endodontic, pentru asigurarea asepsiei și antisepsiei câmpului operator. De la izolări unidentare, până la izolări multiple cu diferite grade de complexitate.

MODULUL 2

2 & 3 OCTOMBRIE 2021

ANATOMIE & ACCES ENDODONTIC

Vom discuta aspecte legate de anatomia dentară externă și internă, atât coronară cât și radiculară. Vom insista pe anatomia endodontică, în sensul de o întelege mai bine pentru a ne ușura luarea deciziilor în timpul terapiei endodontice.

Vom discuta despre diferitele tehnici de acces coronar (pros and cons), evaluarea principiilor de bază în alegerea designului cavității de acces și realizarea acesteia. Alegerea instrumentarului potrivit pentru realizarea cât mai rapidă și eficientă a accesului endodontic.

MODULUL 3

30 & 31 OCTOMBRIE 2021

INSTRUMENTARE & IRIGARE ENDODONTICĂ

Vom discuta tehnici de identificare a canalelor radiculare după realizarea accesului coronar și minimizarea accidentelor din timpul acestei manopere. Modalități de identificare a orificiilor canalelor radiculare în funcție de dificultatea cazului și anatomia cunoscută a dintelui.

Apoi vom aborda discutarea și exemplificarea tehnicilor de realizare a accesului radicular, negociere a canalelor radiculare, ”patency, slidepath and glidepath theory”, prepararea spațiului endodontic începând din treimea coronară până în cea apicală, realizarea stopului apical. Evitarea/minimizarea accidentelor și a iatrogeniilor. Alegerea aparaturii și instrumentarului portivit pentru realizarea acestor deziderate, cu maximă eficiență clinică și ca timp.

Vom incheia cu analizarea și practicarea diferitelor tehnici de dezinfecție și curățare cu ajutorul iriganților endodontici. Metode practice de utilizare în siguranță a soluțiilor de irigare. Alegerea concentrației soluțiilor în funcție de experiența practicianului și particularitățile clinice ale cazului. Modalități de evitare a accidentelor în timpul irigării. Alegerea instrumentarului și modul de utilizare corectă a acestuia.

MODULUL 4

20 & 21 NOIEMBRIE 2021

OBTURAREA ENDODONTICĂ & RESTAURAREA CORONARĂ POSTENDODONTICĂ

Vom discuta modalitățile prin care realizăm verificarea parametrilor preparației endodontice realizată în urma instrumentării, și realizarea stopului apical cu diferite materiale.

Vom continua cu tehnici de obturare a canalelor în funcție de designul preparației și realizarea în prealabil a stopului apical, cu realizarea în bune condiții a sigilării apicale și nu în ultimul rând tehnici de restaurare coronară postendodontică.

CURSANȚII, AU POSIBILITATEA DE A EXERSA TEHNICILE DESCRISE ȘI DEMONSTRATE MAI SUS ÎN CADRUL FIECĂRUI MODUL, ÎN CEA DE-A DOUA ZI DE CURS, SUB SUPRAVEGHERE.

În urma acestui curs vei privi cu alți ochi endodonția clinică. Vei avea o bază pe care sa poți construi o experiență frumoasă din punct de vedere endodontic. Vei putea aborda și rezolva corect și predictibil cazuri endodontice, care probabil te puneau în dificultate până azi.

Vei putea analiza corespunzător dificultatea unui caz endodontic, si vei ști când și cum sa abordezi un caz dificil sau când să ceri ajutorul unui coleg mai experimentat.

Vei putea diagnostica adecvat cazurile endodontice și vei putea lua mai ușor deciziile de tratament.

P.S.

Vei primi o mapa și instrumente de scris pentru notițe.

Vei avea acces la microscopul operator Zeiss Opmi Pico și la aparatura, instrumentarul și materialele necesare realizării tratamentului endodontic la hands-on.

Vei avea nevoie de costum de clinică, deoarece vom lucra cu iriganții folosiți în endodonție și nu dorim sa iți pătezi hainele.

TAXA CURS TEORETICO-DEMONSTRATIV & HANDS-ON:

 400 EURO/MODUL,  2 ZILE DE CURS A CÂTE 8 ORE/ZI

(4 MODULE DE 8 ZILE = 1600 EURO)

ÎN CAZUL ÎN CARE CURSANTUL NU MAI POATE PARTICIPA, SUMELE ACHITATE CA AVANS NU SE RESTITUIE!

Confirmarea locului se va face prin plata integrală  A PRIMELOR DOUĂ RATE  până la începerea PRIMULUI modul  sub formă de depunere numerar  sau virament bancar în lei la cursul BNR  al zilei plății.

Notă: În cazul în care din motive obiective nu se poate susține cursul de către organizatori, sumele plătite pentru modulele neefectuate, se restituie plătitorului în întregime.

NUMĂR LOCURI :  MININ 3  &  MAXIM 6  CURSANȚI

CONTACT :  DR. RADU  BRATA – 0741344423  sau  prin email: [email protected]

PROGRAM: 8 ORE DE TEORIE & LIVE DEMO ÎN PRIMA ZI & 8 ORE DE INCURSIUNE PRACTICĂ ÎN CEA DE-A DOUA ZI!

PRIMA ZI A FIECĂRUI MODUL:

9:00 – 12:30 TEORIE

12:30 – 13:30 PAUZA DE PRÂNZ

13:30 – 15:00 TEORIE

15:30 – 17:00 LIVE DEMO

A DOUA ZI A FIECĂRUI MODUL:

9:00 – 13:00 RECAPITULAREA TEHNICILOR PREDATE ȘI HANDS-ON

13:00 – 14:00 PAUZA DE PRÂNZ

14:00 – 17:00 HANDS-ON

*Pauzele de cafea și pauza de prânz sunt oferite de către organizatori.

Date Bancare:

Brata V. Radu Emilian Cabinet Medical Medicina Dentara

Adresa: Cluj-Napoca, str. Primăverii nr. 106

CUI: 29932401

IBAN: RO11BTRL06701202R50563XX

Banca Transilvania, Cluj-Napoca

Plata se face prin virament bancar (internet banking) sau depunere în contul societății la sucursalele băncii. Vă rugăm să specificați la detalii plată: Înscriere curs MODULAR endodonție.