Cursuri viitoare

ENDODONTIE curs ED. 4.0

Cursul se adreseaza atât medicilor care sunt la început de drum în endodonție cât și celor cu mai multa experiență în acest domeniu.

Informatiile si tehnicile de tratament sunt astfel organizate incat sa se potriveasca fiecarui practician. Veti invata in primul rand bazele terapiei endodontice, care raman aceleasi, oricat de avansati veti deveni cu timpul.

Vom discuta si vom exemplifica practic urmatoarele:

Analiza unui caz endodontic din punct de vedere al diagnosticului, prognosticului, dificultatii clinice si tehnice, evaluarea necesitatii tratamentelor auxiliare (chirurgicale, protetice, etc.) in vederea recuperarii morfofunctionale a dintelui. Consimtamantul informat al pacientului.

Alegerea aparaturii si instrumentarului endodontic astfel incat sa ne eficientizam munca de zi cu zi in endodontie atat din punct de vedere al costurilor cat si al timpului alocat unui tratament.

Time is money for both! You and your patient.”

Organizarea campului de lucru, aparatura si instrumentarul, cat mai ergonomic pentru a minimiza timpii morti. Pozitionarea ergonomica a pacientului si personalului medical. Transferul instrumentelor intre medic si asistenta.

Explicarea si exemplificarea tehnicilor de anestezie (nedureroasa) pe craniu didactic pentru a obtine confort atat pentru medic cat si pentru pacient.

Discutarea aspectelor legate de anatomia si morfologia coronara si radiculara a dintilor, pentru a ne cunoaste mai bine ”adversarii”.

Discutarea si practicarea tehnicilor de izolare cu diga, de la simplu la complex, in functie de particularitatile cazului clinic. Alegerea clemei de diga, tehnici de plasare si fixare pe dinte, plasarea foliei de latex si inversarea ei in sulcus in izolarile multiple, ligaturi, etc.

Analizarea diferitelor tehnici de acces coronar (pros and cons), evaluarea principiilor de baza in alegerea designului cavitatii de acces si realizarea acesteia. Alegerea instrumentarului potrivit pentru realizarea cat mai rapida si eficienta a accesului endodontic.

Modalitati de identificare a orificiilor canalelor radiculare in functie de dificultatea cazului si anatomia cunoscuta a dintelui. Identificarea cazurilor exceptionale de anatomie rara. Deslusirea secretelor MB2.

Discutarea si exemplificarea tehnicilor de realizare a accesului radicular, negociere a canalelor radiculare, ”patency and glidepath theory”, preparare radiculara complexa a spatiului endodontic incepand din treimea coronara pana in cea apicala, realizarea stopului apical. Evitarea/minimizarea accidentelor si complicatiilor. Alegerea aparaturii si instrumentarului portivit pentru realizarea acestor deziderate, cu maxima eficienta clinica si ca timp.

Analizarea si practicarea diferitelor tehnici de dezinfectie si curatare cu ajutorul irigantilor endodontici. Metode practice de utilizare in siguranta a solutiilor de irigare. Alegerea concentratiei solutiilor in functie de experienta practicianului si particularitatile clinice ale cazului. Modalitati de evitare a accidentelor in timpul irigarii. Alegerea instrumentarului si modul de utilizare corecta a acestuia.

Discutarea si practicarea tehnicilor de obturare a spatiului endodontic creat prin prepararea mecanica in functie de particularitatile clinice ale fiecarui caz. Alegerea aparaturii, instrumentarului si materialelor potrivite. Discutarea si exemplificarea modalitatilor de sigilare adeziva a cavitatii de acces coronara. Principii de restaurare a dintilor tratati endodontic. Tehnica cimentarii pivotilor de fibra de sticla si refacerea partii coronare a dintelui.

Nu in ultimul rand participantii vor avea ocazia sa asiste la realizarea unui tratament endodontic pe pacient, care va pune in practica toate aspectele discutate mai sus.

Ulterior fiecare medic va exersa tehnicile discutate, cu aparatura, instrumentarul si materialele puse la dispozitie de catre organizatori. Veti avea la dispozitie intreg arsenalul necesar realizarii unui tratament endodntic de la A la Z.

In urma acestui curs puteti fi siguri ca veti privi cu alti ochi endodontia clinica. Veti avea o baza pe care sa puteti construi o experienta frumoasa din punct de vedere endodontic. Veti putea aborda si rezolva corect si predictibil cazuri endodontice, care probabil va puneau in dificultate pana azi.

Veti putea analiza corespunzator dificultatea unui caz endodontic, si veti sti cand si cum sa abordati un caz dificil sau cand sa cereti ajutorul unui coleg mai experimentat.

Veti putea diagnostica adecvat cazurile endodontice si veti putea lua mai usor deciziile de tratament.

Va veti imbunatati tehnicile de tratament in ceea ce priveste: ergonomia, anestezia, izolarea campului operator, accesul coronar si radicular, prepararea si obturarea endodontica si nu in ultimul rand restaurarea structurilor dentare pierdute.

PROGRAM:

8:30-9:00 PRIMIREA PARTICIPANTILOR

9:00-12:00 PARTEA TEORETICA

12:00-14:00 DEMONSTRATIE LIVE

14:00-15:00 PAUZA DE PRANZ

15:00-21:00 PARTEA PRACTICA

TAXA CURS: 400 EURO (SE ACHITA CONTRAVALOAREA IN LEI)

NUMAR LOCURI: MAXIM 4 (3 LOCURI DISPONIBILE) 

P.S.

Fiecare participant va primi o mapa si instrumente de scris pentru notite. La sfarsitul cursului veti primi o diploma de participare.

Fiecare participant va avea acces la aparatura, instrumentarul si materialele necesare realizarii tratamentului endodontic.

Veti avea posibilitatea sa practicati majoritatea aspectelor discutate in teorie si exemplificate in timpul demonstratiei clinice.

Veti avea nevoie de costum de clinica, deoarece vom lucra cu irigantii folositi in endodontie si nu dorim sa va patati hainele.

Optional va puteti aduce dinti extrasi cu cavitatea de acces deja realizata (Atentie: nu molari de minte sau cazuri de retratament).

Confirmarea locului se va face prin plata integrala a evenimentului, in lei la cursul BNR al zilei, si asta cat mai repede posibil dupa inscrierea pe site, pentru a va asigura locul.

Date Bancare:

Brata V. Radu Emilian Cabinet Medical Medicina Dentara
Adresa: Cluj-Napoca, str. Primăverii nr. 106
CUI: 29932401
IBAN: RO11BTRL06701202R50563XX
Banca Transilvania, Cluj-Napoca

Plata se face prin virament bancar (internet banking) sau depunere în contul societății la sucursalele băncii. Vă rugăm să specificați la detalii plată: Înscriere curs endodonție.

Rezervările nu mai sunt permise pentru această dată.